top of page
mode porträtt

DMK 
skin revision

DMKs professionella behandlingar, produkter och tekniker bygger på ingående kunskap om hur huden fungerar. Enligt DMK är ursprunget till flertalet hudåkommor ett resultat av disharmoni i huden. Genom biokemins principer har DMK skapat en uppsättning behandlingar och produkter som stegvis återställer huden till sitt naturligt friska tillstånd.     

VAD ÄR DMK?

DMK är ett amerikanskt hudvårdsmärke och avancerat behandlingskoncept skapat av biokemisten Danné Montague-King. Han skapade redan på 1970-talet Enzymterapin, Vitamin-C behandlingar samt transepidermal hudvård. Han menar att den mest effektiva hudvården är den som utgår från hur huden faktiskt fungerar och tar tillvara kroppens naturliga läkningskraft. Sanningen är att hudens celler svarar bäst mot den kemi de känner igen, nämligen sin egen. DMK:s behandlingskoncept med Remove, Rebuild, Protect och Maintain syftar till att matcha en persons individuella biokemi med lämplig hudterapi.

Professionell hudvård är ett hantverk som kräver rätt kemi och bra, professionellt utförda behandlingstekniker.

DMK_bild beh no1.png

DMK BEHANDLINGSPRINCIPER

DMK:s behandlingsteknik, Skin Revision, har fyra steg:  Remove, Rebuild, Protect, Maintain – alla lika viktiga för ett varaktigt resultat. Genom att först göra en professionell behandling, som korrigerar hudproblem och obalanser, och sedan själv använda egenvårdsprodukter som vårdar och förstärker resultaten får du bästa resultat.

 

Steg 1 Remove / Avlägsna

Det första steget är att avlägsna allt som hämmar sund cellförnyelse, läkningsprocesser och den naturliga fuktbalansen. Det finns flera sätt att avlägsna överskott av döda hudceller, ojämn pigmentering och orenheter, och samtidigt påbörja uppbyggnad och föryngring av huden.

Kärnan i denna process är DMK:s exklusiva Enzymmasker som verkar med hudens fundamentala funktioner för att återställa ett friskt balanserat hudtillstånd. I Remove-fasen används också andra professionella produkter som Alkaline Wash, alfahydroxy- och kanelsyror och vitamin A.

Steg 2 Rebuild / Återställa 

Andra steget handlar om att återställa balans och harmoni i huden, och etablera en ren näringsrik miljö som nya hudceller kan trivas i. DMK arbetar med hela huden, för en frisk och intakt hudbarriär. 

DMK professionella behandlingar bygger upp huden på djupet. Detta tillsammans med näringsrika, uppbyggande crèmer, serum och oljor, skapas en mer hälsosam miljö för hudceller.

Steg 3 Protect / Skydda

När huden har återfått sin naturliga fuktbalans och spänst gäller det att bevara det tillståndet.

DMK använder kraftfulla antioxidanter, essentiella fettsyror och solskyddsmedel, som genom sin sammansättning ger huden ett optimalt skydd. Hudens immunsystem, mikrobiom och fuktbalansen stärks så att hudbarriären hålls motståndskraftig. Protect är att stödja hudens egna skyddsmekanismer, att skydda huden från olika miljöfaktorer och behålla de positiva resultaten med regelbunden egenvård.

Steg 4 Maintain / Underhålla

Jämte regelbundna professionella behandlingar är DMK produkter för egenvård av stor betydelse för att få önskat resultat. Den dagliga hudvården morgon och kväll är viktig för att de goda resultaten ska uppnås och behållas. DMK behandlingar och produkter är välbeprövade och passar alla, kvinna som man oavsett ålder, och skräddarsys för varje individ. Men framför allt: de fungerar!

DMK PRODUKTER

Resultatinriktad hudvård fordrar mer än en enskild produkt eller ingrediens. DMK har under mer än 50 års forskning utvecklat ett avancerat hudvårdskoncept med transepidermala produkter av farmaceutisk kvalitet, certifierat enligt FDA’s förordning. Det innebär att de är framtagna enligt samma regelverk som farmaceutiska produkter. De är mer koncentrerade, har högre renhetsgrad och biologisk aktivitet än kosmetisk standard.
 

DMK:s produkter är baserade på botanisk vetenskap och ingredienser som matchar hudens egen kemi. Cellerna får en biokemi som de känner igen. På så sätt svarar huden på bästa sätt på behandling. Råvarorna hämtas i huvudsak från frukter, växter, rötter, bark, tång och alger. 

 

DMK:s produkter för egenvård kompletterar och förstärker effekten av de professionella behandlingarna och är nödvändiga för ett gott och varaktigt resultat. Det är ett urval av rengöringar, serum, oljor, sprayer, crèmer, probiotika- och specialprodukter.

DMK produkter.jpg

FÖR VEM PASSAR DMK?

DMK hudvård är en process som stegvis återställer hudens naturligt friska tillstånd. Ansiktsbehandlingarna anpassas till individen, till hudens kondition. På så sätt passar DMK alla människor oavsett hudkondition, ålder, kön och etnisk tillhörighet. 

 

Vid en konsultation hos en DMK-terapeut skapas ett individuellt anpassat behandlingsprogram för just dig. DMK erbjuder såväl lättare som avancerade behandlingar:

•  Uppfriskande, vårdande behandlingar för normal hy
•  Enzymterapi/DMK Enzymlyft (ansiktsmasker)
•  Förtida åldrad hy, linjer och rynkor
•  Torr, känslig hy
•  Acne, grov och fet hy
•  Pigmentförändringar, ojämn hudfärg
•  Ärr, acneärr, hudstriae
•  Eksem, rodnader och rosacea
•  Pre- och postoperativa behandlingar vid plastikkirurgi
•  Hårborttagning (fina fjun) och kroppsbehandlingar

Före Efter Rosacea.jpg

VAD ÄR DMK ENZYMBEHANDLING?

Enzymbehandlingarna # 1 + 2 + 3 är  stommen i DMK Skin Revision. Enzymer har under många år använts inom hudvårdsbranschen, framför allt s.k. keratolytiska enzymer, för att avlägsna överskott av döda hudceller. Det som utmärker DMK:s enzymmasker är enzymer med katalyserande egenskaper, dvs enzymer som sätter igång en kemisk reaktion. Enzyme Masque #1 är den mest använda. Som ingen annan behandling gör DMK enzymterapi huden mjuk, spänstig och klar. Den löser upp döda hudceller, rensar ut orenheter och verkar uppstramande. Cirkulationen stärks och ger huden fukt, friskt syre och näring från insidan. Ämnesomsättnings produkter och andra avfallsämnen avlägsnas från cellnivå. Detta påbörjar återuppbyggnad och hudföryngring i DMK behandlingsprogram.

HUR GÅR EN ENZYMBEHANDLING TILL?

Man börjar med att förbereda huden, avlägsna orenheter, avgifta och exfoliera överflödiga lager av döda hudceller. Detta görs ofta i flera steg beroende på hudens kondition och behov.

Efter detta kan man börja bygga upp huden. Ett sätt DMK gör detta på är just genom Enzymbehandlingen som innehåller de katalyserade, igångsättande ämnena och hur de aktiverar hudens egna system. När blodcirkulation, lymfflöde, muskelaktivitet, syresättning ökar/sätts igång, ger detta den"plasmatiska effektenen" på huden som syns en stund efter det att masken tvättats av. 

Själva masken penslas på från dekolletage upp till hårfäste. Man ska sedan ligga lugnt med masken i 45 minuter för att den ska få full verkan. I början är masken mjuk men den stelnar mer och mer till dess den känns som ett skal som håller ansiktet fixerat. Man kan känna att det drar, pirrar, sticker och pulserar under masken, vilket är tecken på ökad aktivitet i huden.

 

Efter 45 minuter tvättas masken av. Det kan ta en liten stund. Behandlingen avslutas med anpassade, uppbyggande produkter. Efter en DMK behandling ska man inte tvätta ansiktet samma dag utan låta processer och produkter få fortsätta verka till nästa dag då hemprodukterna tar vid.

DMK Enzymmask #1.jpg
DMK Plasmatisk effekt.jpg

VAD ÄR DMK ACU-SYSTEM?

Acne uppstår inte av en enda orsak, utan flera. Acu-system prickar av dem en efter en. Ingredienserna kompletterar och förstärker varandra och normaliserar de bakomliggande orsakerna till acne. Eftersom acne kan utlösas av hormonell obalans verkar produkterna även från den hormonella sidan.

Acu-produkterna ingår i ett system som går längre än att bara torka ut huden och döda acnebakterier. Produkterna verkar djuprengörande, löser upp förhårdnat talg och normaliserar talgproduktionen, lindrar inflammation samt stärker hudens barriärfunktion och immunsystem. Och framför allt, hindrar påverkan av hormonella svängningar.

Serien inkluderar Acu-Klenz, Acu-Mist, Acu-Klear, Acu-Moist och Acu-Therm. För de allra flesta är en eller ett par produkter tillräckligt. För personer som provat ”allt hos alla” men fortfarande har svår acne rekommenderar vi dock att de börjar sin hudvård med någon av DMK professionella behandlingar.

bottom of page