top of page
Ung kvinna med fräknar

A L E X  C O S M E T I C 
HErbs-2-Peel
 

Väl beprövad, naturlig örtpeeling-metod som ger fantastiska resultat på hudens hälsa. Behandlingen syresätter huden, ökar blod- och lymfcirkulationen samtidigt som örternas näringsämnen renar, läker och stärker huden.  

VAD ÄR HERBS-2-PEEL?

Herbs-2-Peel är en väl beprövad, peeling-metod baserad på en örtblandning bestående av 14 medicinal-växter. Metoden går ut på att en kortare eller längre speciellt utförd massage tillsammans med örterna exfolierar hudytan och öppnar mikrokanaler i huden där örternas vitaminer, mineraler, proteiner, enzymer, phytohormoner och  spårämnen tillåts att penetrera ner i huden och där sätta igång en utrensning och en läkning för att successivt och på ett naturligt sätt bygga upp en frisk och stark hud. Även blod- och lymfcirkulationen stimuleras. 

 

Metoden utvecklades i Tyskland på 1950-talet och finns idag i 45 länder. Grundaren var en apotekare och hudterapeut som ville finna en naturlig metod för att hjälpa människor med hudproblem såsom akne och eksem. 

Örterna är ekologiskt odlade och handplockas och tillreds av tillverkaren Alex Cosmetics själva vilket borgar för en otroligt hög kvalitet. Det är en ren örtblandning fri från kemiska ämnen, syntetiska slipmedel och bindemedel och den är utan toxiska biverkningar. 

Bild Herbs-2-Peel Powder.jpg

FÖR VEM PASSAR HERBS-2-PEEL?

Behandlingen passar alla hudtyper och hudfärger. Peelingen kan förbättra alla hudtillstånd men beroende på vilka tillstånd man vill jobba på väljer man en av två varianter, B-Peel (Beauty Peel) eller C-Peel (Correcting Peel). De skiljer sig åt i applikation, intensitet och ger olika reaktioner i huden. 

B-PEEL 

Beauty Peel med inga eller minimala reaktioner i huden efteråt. Den kan göras året om då man inte blir ljuskänslig. Passar som enstaka behandling för lyster och fräschör men man kan få djupgående och tydliga resultat på ett hudproblem, till exempel pigmenteringar och åldrad hud, genom att göra en kur med flera B-Peel behandlingar med 7-10 dagars mellanrum.

Beauty Peel passar dig som vill ha hjälp med

 • förebyggande anti-age

 • pigmenteringar, ojämn hudton

 • torr hud och mindre rynkor

 • stärka en känslig hud, lindra rosacea och eksem 

 • orenheter, stora porer

 • lyster och fräschör inför ett särskilt tillfälle

Herbs-2-Peel.jpg

C-PEEL 

Corrective Peel är en djupgående peel för större hudproblem och resultaten är jämförbar med en TCA-peeling. Den ger en kraftig avfjällning av översta lagren av huden och behandling görs enbart under höst- och vintermånaderna eftersom man blir ljuskänslig. Detta är inte en behandling för en känslig hud. C-Peel kräver en återhämtningstid på 5 dagar då man använder särskild hudvård. Det krävs en konsultation på salongen innan och en uppföljning på salongen efteråt (båda ingår i priset).    

Corrective Peel passar dig som vill ha hjälp med

 • akne

 • ärr 

 • solskador, aktinisk elastos 

 • grov hud och stora porer

 • seborreisk dermatit

 • åldrad hud med förlorad spänst   

bottom of page