top of page
Headshot av kaukasiska

EXUVIANCE PRO

Radiance peel

En högeffektiv behandling med en avancerad sammansättning av retinol och patenterat CitraFill. Den exfolierar, föryngrar och förbättrar hudens struktur, klarhet, spänst och hudton samt balanserar en fet och aknebenägen hud. 

VAD ÄR RETINOL?

Retinol är en form av A-vitamin, ett vitamin som har små molekyler vilka kan penetrera huden och påverka våra hudceller. A-vitamin stimulerar bildandet av nya hudceller, förbättrar hudens struktur, stärker hudens stödjande matrix, minimerar rynkor och jämnar ut hudtonen, verkar antiseptiskt och balanserar fettproduktionen i huden. 

 

Det finns mycket forskning på hur A-vitamin påverkar och förbättrar huden. Aktiviteten i hudcellerna ökar med en gång när man börjar använda A-vitamin och resultaten är bevisade men man ska veta att det ofta tar lite tid och konsekvens i användandet innan man ser tydliga förbättringarna på hudytan.

 

Exuviance Pro "Radiance Peel" retinolbehandling består av en avancerad sammansättning av retinol, patenterad CitraFill som stimulerar kollagensyntesen och ger spänst, bisabolol som lugnar huden och antioxidanten E-vitamin som skyddar mot fria radikaler. 

Radiance Peel.jpg

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Exuviance "Radiance Peel" är en högeffektiv retinolbaserad behandling. Lösningen appliceras på salongen och kunden lämnar salongen med lösningen kvar på huden. Själva appliceringen känns ingenting. Efter ca 8 timmar ska kunden tvätta av peelingen på egen hand (efter 3 timmar vid känslig hud). En fjällning av huden syns normalt ca 2-4 dagar efter appliceringen och kan hålla i sig ca 2-5 dagar. Fjällningen kan vara olika kraftig hos olika personer och beror på ökad cellaktivitet. Inom en vecka är huden för det mesta helt återställd med förnyad spänst och smidighet. Under 7 dagar efter behandlingen ska milda produkter med PHA användas.

 

Man kan göra behandlingen som enstaka uppfräschande behandling men vill man få tydlig förbättring av huden rekommenderas en kur på 3-6 behandlingar med ett intervall mellan behandlingarna på 4-6 veckor. 

FÖR VEM PASSAR BEHANDLINGEN?

Passar för dig som vill jobba på

  • åldrad hud

  • förebygga åldrandet i huden

  • rynkor och linjer

  • förlorad spänst och volym

  • pigmenteringar

  • akne 

  • fet hud

Ex Retinol.jpg
bottom of page