Fotografi med naturligt ljus

Går att boka från sept-21

DERMAPEN4 

MICRONEEDLING

Dermapen4 är en kontrollerad nålbehandling som effektivt stimulerar hudens celler och kollagenproduktion. Ger fukt, lyster och jämn hudton. Ger ny spänst åt åldrad och slapp hud. Minimerar ärr, stora porer och orenheter.

VAD ÄR DERMAPEN4?

Dermapen är ett Australiensiskt varumärke och det ledande märket inom microneedling och allmänt känt som "The Golden Standard" inom microneedling. Dermapen4 är deras senaste verktyg som använder sig av en avancerad oscillerande vertikal nålningsteknik där 16 tunna, sterila nålar skapar 1920 mikrokanaler i huden per sekund.

Microneedling är ett genombrott som dermatologisk behandling. Den skapar temporära mikrokanaler med mikroblödningar i huden. Den inflammatoriska process som sätts igång när kroppen ska läka dessa mikrosår skapar en intensiv aktivitet i vävnaden och naturliga reparations- och tillväxtfaktorer frigörs. Vaskulära strukturer (kapillärer) normaliseras och kollagentillväxten ökar markant. 

 

Resultatet blir en föryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t. ex. fraktionerad laser, men Dermapen4 har färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. 

Dermapen4.jpe

FÖR VEM PASSAR DERAMPEN4?

Dramapen4 är en behandling som passar alla hudtyper och hudfärger (fitzpatrik).

Man kan behandla alla områden på kroppen, inklusive mun- och ögonområde, även på ögonlock. Behandlingen passar dig som vill ha hjälp med:

- skintightening, lyft och föryngring

- reducera linjer och rynkor

- förstorade porer, grov hud

- oren hud och akne 

- ärr och bristningar

- pigmenteringar 

- rosacea

- pormaskar, keratosis pilaris och milier

- lyster och fukt

D4 och DPM.jpg

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Pennans snabbhet och styrka gör behandlingen i stort sett smärtfri. Under behandlingen slussas uppbyggande och näringsrika preparat ned i huden. På så vis får behandlingen effekt både av hudens egen läkning/förnyelseprocess samt från preparaten som förs djupare ned i huden än om de skulle påföras topikalt.

 

Beroende på hudens kondition och tillstånd och på vad man vill ha hjälp med varierar behandlingtiden mellan 30 och 60 minuter. Behandlingen utförs både som en enstaka behandling för uppfräschning och glow eller som kur för att komma tillrätta med ett hudproblem. Oftast behövs då 3-6 behandlingar med 2-8 veckors mellanrum för att uppnå bästa resultat. Huden fortsätter att byggas upp och stärkas 6-12 månader efter avslutad kur.

 

Efter behandlingen syns ofta en lätt rodnad, ett tecken på att den önskade inflammatoriska processen har startat. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar och man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter. De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad. Minst 48-timmar efter behandlingen måste man vara extra noga med hur man sköter sin hud och bland annat undvika all uv-exponering. Vi informerar alltid noga om vad som specifikt ska  undvikas och vad som ska göras dagarna efter behandlingen. 

Bild res ärr D4.jpe
Resultat Dermapen.jpe